De Fabriek

De jeugdgroep van de Lindespelers maakte een geheel nieuwe theatervoorstelling, met eigen teksten en ideeën en de vertrouwde regie van Karlijn Vlug.

Aan de rand van de gemeente staat een oude vervallen fabriek. Het staat al vele jaren leeg. Een doorn in het oog van de burgemeester en de politie, die het onveilig vinden en bepaald geen reclame voor de uitstraling van de omgeving. Een aannemer weet op slinkse wijze de fabriek te kopen en presenteert een fantastisch plan.
Maar uitgerekend voor hun kinderen is de fabriek een thuisbasis, een escape om even weg te zijn van ouders, school en verplichtingen. Waar je kunt chillen, vrienden ontmoeten en zelfs nieuwe liefdes opbloeien.

De plannen rond de fabriek zetten de verhoudingen op scherp. Niet alleen tussen de jongeren en hun ouders, maar ook tussen vriendengroepen onderling en binnen hun families.
Hoe sterk zijn die vriendschappen? Wie kiest voor de groep, voor familie of voor zichzelf? Hoever ben je bereid te gaan om je doel te bereiken? Chantage? Verraad? Of gooi je je charmes in de strijd? En zijn die eigenlijk wel echt?

‘De Fabriek’, het verhaal over het hart van een gemeenschap.

Spelers: Bram, Bjorn, Sverre, Lotte, Roel, Pepijn, Yildiz, Elma, Tim, Tijmen, Guus, Lise, Victor en Lars

Wanneer: De voorstelling werd geannuleerd in maart 2020 i.v.m. het Corona virus. We speelden deze voorstelling met veel plezier coronaproof op 26 en 27 september in theater Het Klooster in Nuenen.

Details