De Fabriek

De Fabriek

Op het industrieterrein in west staat een oude verlaten fabriek. Het staat al jaren leeg. Denkt men.

Het is de plek van een groep jongeren die hier regelmatig samen komen. Om een pizzaatje te eten, een spelletje weerwolven te spelen, te chillen, of plannen te maken. Er ontstaan vriendschappen en zelfs nieuwe liefdes. De ouders en familieleden van de groep zijn de laatste eigenaar van de fabriek, makelaar, projectontwikkelaar, handelaren, allemaal mensen die andere ideeën hebben over de fabriek dan de jongeren.

Maar de fabriek is hun thuis, hun escape van de dagelijkse dingen, van het moeten groot worden. Hier kunnen ze even zichzelf zijn. Of toch niet?

Hoe sterk zijn de vriendschappen als de buitenwereld met nieuwe plannen komt voor de vervallen fabriek? Kies je voor de groep, voor je familieleden of voor jezelf? Hoe kun je anderen overtuigen van jouw eigen ideeën? Hoever ben je bereid te gaan om je doel te bereiken? Chantage? Verraad? Jalousie? Gooi je je charmes in de strijd? En zijn die eigenlijk wel echt?

O, en is er echt maar 1 sleutel van het verlaten pand? En wat is er eigenlijk met de laatste eigenaar gebeurd? En is dat het enige mysterie?

Dit seizoen maakt het jeugdtheaterlab samen met de regisseur een compleet verhaal. Deelnemers kiezen zelf hun karakter en maken samen de verhaallijn. Dat belooft dus een bijzondere voorstelling te worden!

We spelen dit eind maart 2020 op een bijzondere locatie. Première op zaterdag 21 maart, en voorstellingen op 27 en 28 maart.

Dit is niet voor watjes. Dit is voor jou. Als je tenminste minimaal in de brugklas zit op de middelbare school. Ben je 18 jaar of ouder? Dan heb je toegang tot het lab zolang je geen eindexamen hebt gedaan.

Opgeven voor dit seizoen is inmiddels niet meer mogelijk. Voor seizoen 2020-2021 kun je je opgeven vanaf juni 2020.
Lees eerst de praktische informatie over het Jeugdtheaterlab.

Details