De 7 van de Breakfast Club

De laatste plek waar je op zaterdag wilt zijn is op school. Dat geldt voor leerlingen, maar zeker ook voor een gefrustreerde leraar in de midlife crisis, die de opdracht heeft om controle te houden op een strafdag voor 7 leerlingen.

Zij kennen elkaar niet en hebben een verschillende achtergrond. Docent Verhagen geeft hen de opdracht om na te denken over wie ze zijn en hun gedrag, en dat te verwoorden in een opstel.

Het komt tot een aantal harde en grappige confrontaties tussen de 7 overblijvers onderling en met Verhagen. In de loop van de dag leren ze elkaar echter beter kennen en groeit de groep langzaam naar elkaar toe. De ontroerende gesprekken in de groep worden dieper en meer confronterend, maar duidelijk wordt dat ze meer overeenkomsten hebben dan verschillen. Ze ontdekken dat ze allemaal met dezelfde problemen worstelen in hun groei naar volwassenheid en in hun behoefte om serieus genomen te worden.

Schoonmaakster Carla heeft haar eigen ideeën. Onbewust beïnvloedt ze de groep en haar collega Verhagen. Binnen de groep ontstaan voorzichtige vriendschappen en lijken er zelfs enkele romances te ontstaan.

En hoewel je op zaterdag dus echt niet op school wil zijn is dit een dag die je niet had willen missen.

Gespeeld van 18-20 november 2022 in theater Het Klooster.

Spelers: Bram van de Ven, Bjorn van Lint, Gertje Raassens, Pepijn Römers, Elma Steenman, Roel van de Ven, Tijmen van Essen, Lotte Koenen, Erik Lesterhuis

Tekst en Regie: Berry Grooten
Regie assistent: Saskia Peeters

Details