Over ons

De Lindespelers is een amateur toneelvereniging, die al meer dan 40 jaar toneelvoorstellingen geeft in Nuenen, en daarbuiten.


Liefdesverdriet, lachsalvo’s en listigheden afgewisseld met bittere tranen. Van eenakters tot avondvullende programma’s, van blijspel tot klassieke meesterwerken. In de loop der jaren hebben we een rijke historie opgebouwd, waar in sommige gevallen nog veel over nagepraat wordt.


Ruim 45 leden zijn wekelijks actief met repeteren, decorontwerp en -bouw, licht en geluid, kleding en het zoeken naar nieuwe geschikte producties voor leden en publiek. We doen vrijwel alles in eigen beheer, met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen en dat levert meestal verrassende resultaten op!


Onze thuisbasis is Cultureel Centrum Het Klooster in Nuenen. We repeteren op dinsdagavond en vrijdagavond in 2 verschillende ruimten, beide avonden van 20:00 tot 22:30 uur. Soms kom je ons tegen op andere plaatsen in Nuenen tijdens evenementen of bijzondere gebeurtenissen.


De Lindespelers, een bijzondere groep mensen, waarbij je soms niet weet of er toneel gespeeld wordt of niet. Maar in elk geval ook een groep waar je altijd welkom bent. Als gast, als speler of als man/vrouw achter de schermen of als bestuurs- of commissielid. Want ook onze collega’s van licht, geluid, decor en kleding zijn onmisbaar!

Kennis maken?

Kennis maken met de Lindespelers kun je het hele jaar door. Tijdens onze repetitie avonden geven we je graag een kijkje achter de schermen.

Heb je belangstelling om deel te nemen en lid te worden? Doe dan mee aan onze open repetities. Je kunt dan interactief kennis maken met toneel spelen en zelf ervaren of het iets voor je is.


Tijdens open repetities doen we oefeningen om je te laten kennis maken met het spelen. We spelen korte improvisatiescenes en we spelen scenes aan de hand van een kort script.

Dit doe je samen met ervaren leden en onder leiding van een regisseur.

Daarnaast leggen we uit hoe de vereniging in elkaar zit en welke verwachtingen we hebben van leden. Natuurlijk leggen we ook uit wat jij van de vereniging mag verwachten.


Indien je interesse hebt in facilitaire functies (licht, geluid, decor, kleding, rekwisieten) kun je een aangepast programma volgen.


Meld je aan via het contactformulier en we laten je weten wanneer je welkom bent!

Toneelvereniging de Lindespelers is een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling.

Aan een ANBI wordt een aantal voorwaarden gesteld. Zo moet onder meer bestuur, beleid, activiteiten en de financiële huishouding transparant zijn, zowel binnen als buiten de vereniging.

Door middel van publicaties op onze website willen wij aan die voorwaarden voldoen.

Een ANBI geniet een een aantal (fiscale) voordelen. Dat geldt ook voor mensen en bedrijven die een ANBI een warm hart toedragen. In de verlening van diensten en in de vorm van schenkingen.

Om u een beeld te geven van wat er met bijdragen van derden gebeurt bij de vereniging willen wij een transparante vereniging zijn.

Mocht u vragen hebben over de organisatie, het beleid, onze activiteiten of het financiële overzicht, dan kunt u zich richten tot het Bestuur.